تدویر کنفرانس علمی آگاهیدهی پیرامون «ویروس کرونا» در پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابنسینا

با درک رسالت تاریخی، علمی، صحی و حس وطن دوستی در برابر جامعه افغانی و جامعه جهانی، روز پنجشنبه(10 دلو 1398) به دعوت این پوهنتون و با اشتراک وزارت های تحصیلات عالی و صحت عامه، سازمان صحی جهان(WHO)، شورای طبی افغانستان و استادان پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابن سینا تدویر گردید.
کنفرانس با آیاتی از کلام الله مجید آغاز گردید. سپس، محترم پوهاند دوکتور وحیدالله مومند رییس پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابن سینا ضمن قدردانی از تشریف آوری اشتراک کنندگان، تاکید نمود که همه سکتورهای ذیربط کشور در قسمت آگاهی دهی درباره این ویروس برای مردم نقش داشته و باید آن را انجام دهند تا تشویش و نگرانی که ناشی از شیوع این ویروس در کشور به وجود آمده رفع گردد. رییس پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابن سینا در قسمت دیگری از سخنانش ابراز داشت که دین اسلام، تدابیر وقایوی را برای انسان ها جهت مبتلانشدن آن ها به امراض ساری و ویروسی نشان داده و به آن تاکید ورزدیده است.
متعاقباً، محترم پوهنوال غلام دستگیر خاورین مشاور اکادمیک وزارت تحصیلات پیام سرپرست محترم وزارت تحصیلات عالی را پیرامون تدویر این کنفرانس به خوانش گرفت.
در ادامه، محترم پوهندوی دوکتور احمدولی عطایی، محترم پوهنیار دوکتور شفیع الله راشد، محترم پوهندوی دوکتور محمد صدیق یوسفزی و محترم پوهاند دوکتور احمد فواد پیرزاد استادان این پوهنتون، طی پریزنتیشن های جداگانه کنفرانس های علمی خویش را به ترتیب، درباره منشا، انواع، خصوصیات، چگونگی انتشار، علایم، تشخیص، دواهای مجوز برای تداوی، وقایع و کنترول مرض، آخرین ارقام و گزارشات در مورد تعداد افراد مبتلا به شمول واقعات مشکوک، احتمالی و تاییدشده در چین و سایر کشورها به این ویروس ارایه نمودند. اعضای پنل این کنفرانس ها متشکل از محترم پوهاند دوکتور عبدالواسع سلطانی، محترم پوهنوال دوکتور محمد یوسف مبارک و محترم پوهنمل دوکتور کریم الله شهپر استادان این پوهنتون بودند و آن را رهبری می کردند.
بعداً، محترم دوکتور فدا محمد پیکان معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه بیان داشت که خوشبختانه تاهنوز کدام وقایع در افغانستان ثبت نشده است. وی همچنان در رابطه به پلان های وزارت صحت عامه جهت وقایع و جلوگیری از این ویروس معلومات ارایه نمود.
همچنان محترم پوهاند دوکتور نجیب الله امرخیل معاون علمی این پوهنتون پیرامون موضوع کنفرانس صحبت نموده، تاکید نمود که امکان شیوع به سرعت این ویروس در ممالک عقب مانده که تدابیر صحی در آن بلند نیست، وجود دارد. از این رو، برای جلوگیری از شیوع آن باید کمیته حالت عاجل تحت ریاست جلالتمآب رییس جمهور کشور و یا معاونین محترم شان ایجاد شود و در آن شرکای مربوطه مانند وزارت تحصیلات عالی(پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابن سینا)، وزارت های صحت عامه، زراعت، اطلاعات و فرهنگ و حج و اوقاف و نماینده سازمان صحی جهان شامل باشند تا به اسرع وقت در قسمت جلوگیری آن اقدام کرده و برای مردم نجیب افغانستان آگاهی دهی نمایند و نیز مراکز قرنطین در نقاط مختلف کشور و شهر کابل افراز گردد.
در این کنفرانس همچنان محترم دوکتور محمد حفیظ رسولی مسوول هماهنگ کننده سرویس امراض وزارت صحت عامه و محترمه حسنا حمیدی نماینده سازمان صحی جهان پیرامون اقدامات و فعالیت های وزارت صحت عامه و سازمان صحی جهان در قبال این ویروس در افغانستان توضیحات ارایه نمودند.
قابل ذکر است که پوهنتون علوم طبی کابل ابوعلی ابن سینا به منظور آگاهی عامه از طریق رسانه های تصویری، تدویر کنفرانس یادشده را جهت تحت پوشش قراردادن آن به استحضاریت اکثر شبکه های تلویزیونی اعم از خصوصی و دولتی رسانیده بود؛ ولی صرف یک شبکه تصویری در این کنفرانس حضور بههم رسانیده بود.