نمایشگاه سه روزه کتاب خوانی در پوهنتون علوم طبی کابل افتتاح شد.

امروز یکشنبه 2 میزان سال روان به مناسبت دومین سالگر استقلال کشور از اشغال امریکا نمایشگاه کتاب تحت عنوان« ترویج فرهنگ کتابخوانی» در پوهنتون علوم طبی کابل از طرف کتابخانه این پوهنتون به همکاری ریاست انتشارات کتب بیهقی وزارت اطلاعات و فرهنگ با اشتراک مسوولان پوهنتون علوم طبی کابل، وزارت اطلاعات و فرهنگ و اتحادیه ناشران خصوصی برای سه روز برگزار و طی مراسمی گشایش یافت.
دوکتور مفتی اسدالله نجات سرپرست پوهنتون علوم طبی کابل گفت که علم در کتاب است و کتاب بهترین دوست انسان است، یک عالم مفکوره و اندیشه خود را در کتاب ارایه می کند تا مردم و جامعه از آن استفاده نمایند، وی افزود که مطالعه و کتابخوانی باعث پیشرفت و ترقی در جامعه و کشور می شود، دوکتور نجات گفت که بخاطر ذهینت دادن جوانان با فرهنگ مطالعه همچو برنامه ها باید بیشتر شود تا جوانان به مطالعه شوق و عادت پیدا کنند.
سرپرست پوهنتون علوم طبی کابل در بخش از سخنانش ضمن تشویق محصلان به کتاب خواندن گفت که مطالعه و تحقیق در دوره تحصیل برای یک محصل مهم است و کتابخانه که در این پوهنتون در اختیار شان قرار دارد از کتاب های آن جهت بلند بردن ظرفیت سطح دانش شان استفاده نمایند.
مولوی مهاجر فراهی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت دلیل کم رنگ شدن مطالعه و کتابخوانی در بین جوانان، ازدیاد شبکه های اجتماعی است که بیشتر جوانان را مصروف خود ساخته است. وی افزود که این وزارت بخاطر ترویج فرهنگ کتابخوانی با تمام ادارات در برگزاری همچو برنامه ها یاری خواهد کرد و از استادان پوهنتون ها خواست که بخاطر تشویق محصلان و جوانان با مطالعه با وزارت اطلاعات و فرهنگ همکاری کنند.
در ادامه سید عبدالله آغا رئیس اتحاد ناشران خصوصی، عبدالودود مختارزاده نماینده ناشران و داکتر منصور مجاب مسوول مرکز ذهنیت سازی در رابطه به اهداف نمایشگاه، اهمیت و ارزش مطالعه، یادگیری و روش های مطالعه صحبت کردند.
در این نمایشگاه سه روزه، صدها کتاب مختلف از سوی ناشران به منظور نهادینه سازی فرهنگ مطالعه به نمایش گذاشته شد.
به گفته مسوولان اتحادیه ناشران خصوصی ۱۵۰ ناشر در افغانستان فعالیت دارد که بیشتر این ناشران به عوامل مختلف متضرر شده اند این مسوولان ازدیاد مالیات و نبود جای را یکی از مشکلات خویش می دانند.
باید گفت، ناشران که در این نمایشگاه شرکت کرده بودند می گویند نبود علاقه جوانان به مطالعه و کتابخوانی و رو آوردن جوانان بیشتر به سایت های اجتماعی فروش کتاب های ما کاهش یافته است.