نخستین کنفرانس سالانه مقاومت میکروبها در مقابل ادویه ضد میکروب برگزار شد

پوهنتون علوم طبی کابل این کنفرانس را به هدف آگاهسازی در رابطه به مصرف ادویه ضد میکروب (آنتی بیوتیکها) و شریک ساختن نتایج تحقیقات که از سوی اعضای کادر علمی این نهاد روی عوارض مصرف خودسرانه، میزان مصرف، عوامل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکها در مقابل میکروبها و استفاده نادرست از ادویههای ضد میکروب با همکاری کمپنی Getz Pharma دایر نمود.
دوکتور مفتی اسدالله نجات رئیس پوهنتون علوم طبی کابل مصرف و تجویز آنتی بیوتیکها را برای حیات انسان مهم دانسته گفت که در مورد استفاده از داروهای ضد میکروب آگاهی دهی درست صورت گیرد، استفاده نادرست، مصرف و تجویز خودسرانه آنتی بیوتیک ها سبب شده که بالای بسیاری از بیماران تاثیر نداشته باشد، وی افزود داروهای ضد میکروب که برای مریضان در شفاخانهها تجویز میگردد مورد بررسی قرار داده شود تا این ادویه ها در مقابل کدام امراض حساس و مقاوم هستند. دوکتور نجات گفت که بخاطر تقویت هرچه بیشتر تحقیق، پوهنتون علوم طبی کابل ژورنال بین المللی طبی را ایجاد کرده است تا استادان که در بخش طبابت تحقیقات انجام می دهد نتایج تحقیقی شان در این ژورنال به نشر میرسد تا ارزش جهانی پیدا کند.
در این نشست مفتی محمد انور معتصم بالله مشاور ارشد وزارت تحصیلات عالی به نمایندگی از آن وزارت تدویر همچو کنفرانسها را در قسمت پیشرفت و خودکفایی در بخش طبابت در کشور مهم عنوان کرده گفت که این وزارت از راه اندازی همچو کنفرانس ها ابراز قدردانی کرده و حمایت میکند و افزود که مهیا ساختن سهولتهای تحقیقات علمی برای استادان از جمله مکلفیتهای این وزارت میباشد.
استاد صبغت الله سجاد آمر ارتباط و آگاهی عامه در مورد سرگذشت تحقیقات علمی در پوهنتون، انکشاف و پیشرفت های که در دو سال اخیر در بخش تحقیقات صورت گرفته است و از ایجاد ژورنال بین المللی طبی بخاطر نشر مقالات استادان به سطح جهانی سخنرانی کرده و معلومات همه جانبهی را ارایه کرد.
قابل یادآوری است که مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها به یک تهدید در افغانستان تبدیل شده است و مردم باید از مصرف خودسرانه و نادرست این محصولات دارویی به شدت خود داری کنند که روی همین موضوع نتایج مقالات تحقیقی در این کنفرانس توسط استادان پوهنتون علوم طبی کابل ارایه گردید و مورد دلچسپی اشتراک کنندگان کنفرانس قرار گرفت.