معاونیت علمی
معاونیت امور علمی
معاونیت امور علمی پوهنتون علوم طبی کابل "ابوعلی ابن سینا"، بهعنوان یک بخشی مهم و اساسی پوهنتون علوم طبی کابل از بدوِ تأسیس و ایجاد این پوهنتون در تشکیل آن وجود داشته است، که برنامهها و فعالیت علمی پوهنتون را در راستای ارتقای کمی و کیفی بهپیش میبرد. با تغییر نام « پوهنځی طب» به « انستیتوت دولتی طب کابل» در سال ۱۳۵۸هـ ش این معاونیت رسماً به عنوان یکی از بخشهای مهم و اساسی پوهنتون جهت مدیریت درست و صحیح برنامههای علمی و تدریسی و طرح و تطبیق آنها ایجاد گردیده است، که محترم پوهاند دوکتور محمد نادر هادی استاد دیپارتمنت جراحی عاجل و تروما، شفاخانه تدریسی علی آباد، به عنوان اولین معاون علمی در این بخش بودند.
معاونیت امور علمی، امروزه یکی از اهداف کلیدی پوهنتون را به دوش داشته و بعد از ریاست پوهنتون، با در نظرداشت لوایح و قوانین نافذه مسؤولیت رهبری و پیشبرد امور پوهنتون را بر عهده دارد.
فعالیتهای معاونیت علمی و استقامتدهی امور علمی پوهنتون علوم طبی کابل توسط این معاونیت در بند سوم، مادهی بیستم قانون تحصیلات عالی ملکی و وظایف و صلاحیتهای معاون علمی هم در مادهی یازدهم « لایحهیی فعالیتهای اکادمیک اعضای کادر مؤسسات تحصیلات عالی» تسجیل گردیده که این معاونیت فعالیتها و برنامههای خویش در راستای آن بهپیش میبرد.
بنابراین، معاونیت امور علمی پوهنتون علوم طبی کابل «ابوعلی ابن سینا» متعهد است تا در راستای استقامت کاری خویش، در جهت ارتقای ظرفیت استادان دیپارتمنتها، تدویر کنفرانسهای علمی و سمینارها برای اعضای کادر علمی، ایجاد روابط علمی و اکادمیک با نهادهای معتبر تحصیلی در داخل و خارج از کشور و برقراری روابط علمی با آنها، زمینه کسب تجارب را برای استفاده موثر و بهینه برای استادان و اعضای کادر علمی در این نهاد تحصیلی فراهم نماید.
همچنان، برنامههای اکمال تخصص، ماستری و دوکتورا، کریکولم و نصاب تحصیلی، تضمین کیفیت، نظارت از معرفی استادان به برنامههای تحصیلی در داخل و خارج از کشور، شورای علمی پوهنتون، تقرر و ترفیعات علمی، نظارت از برنامههای علمی پوهنځیها و کمیتههای مربوط به آنها در بخشهای علمی، نیاز سجنی برنامههای علمی و ایجاد رشتههای جدید طبق نیازمندیها و بازار کار در پوهنتون، نظارت از روند نیاز سنجی پلان استراتیژیک پوهنتون، تهیه و ترتیب آن، نظارت از تطبیق آن در سطح پوهنتون و ارایه گزارش سالانه از تطبیق پلان استراتیژیک، نظارت از روند جلسات شورای نشرات و کمیتههای بورسهای پوهنتون در استقامت کاری و از اهداف اساسی این معاونیت میباشد.
دیدگاه
معاونیت امور علمی ، متوقع است تا از طریق زمینه سازی برای تحقیقات علمی مؤثر، معتبر و همهجانبه، معرفی استادان جهت ادامه تحصیلات عالی در مقاطع مختلف تحصیلی در داخل و خارج از کشور، بروز رسانی نصاب تحصیلی و انکشاف برنامههای ماستری و دوکتورا در سطح پوهنتون، برنامههای اکمال تخصص، زمینه سازی برای تدویر برنامههای آموزشی کوتاه مدت، برقراری روابط علمی با نهادها و موسسات آموزشی داخل و خارج از کشور و تطبیق برنامهها، لوایح و مقرارت، وجهه این پوهنتون را در سطح ملی و بین المللی منحیث یک نهاد معتبر اکادمیک، مطرح نماید.
ماموریت
جهت برآورده شدن دیدگاه فوق، معاونیت امور علمی متعهد است تا به اساس پلان استراتیژیک پنجساله این نهاد تحصیلی، بهعنوان یک بخش فعال و مهم این پوهنتون می باشد که با استفاده از تجارب مؤثر توسط استادان و کادرهای ورزیده خویش، با بهرهگیری از تکنالوژیهای جدید به توسعه فرهنگ تحقیقات علمی، تقویه روحیه همکاری میان استادانء دیپارتمنتها، پوهنځیها، و سایر نهادهای اکادمیک طبی کشور فعالیت نماید. این معاونیت متعهد است تا با تلاش های متداوم جهت ارتقای آموزش در راستای بهبود صحت و کیفیت عرضه خدمات صحی در سطح ملی و بین المللی بر اساس تقاضای جامعه علمی کشور میباشد.
ساختار تشکیلاتی معاونیت امور علمی
- معاونیت امور علمی بست 2 اکادمیک
- مدیریت اجرائیه بست 5
- آمریت تضمین کیفیت بست 3 اکادمیک
- مدیریت عمومی تضمین کیفیت بست 4
- کارشناس کنترول از کیفیت بست 4
- آمریت امور استادان بست 3 اکادمیک
- مدیریت عمومی انسجام امور استادان و ترفیعات علمی بست 4
- مدیریت عمومی برنامه های علمی بست 4
- مدیر بانک معلوماتی دیتابیس بست 5
Email Address: vc.academic@kums.edu.af