دیپارتمنت فزیوتراپی در شفاخانه تدریسی علی آباد پوهنتون علوم طبی کابل طی محفلی افتتاح شد

IT_Director
چهارشنبه ۱۴۰۱/۹/۳۰ - ۸:۴۷
دیپارتمنت فزیوتراپی در شفاخانه تدریسی علی آباد پوهنتون علوم طبی کابل طی محفلی افتتاح شد

بخش فزیوتراپی در چوکات پوهنځی علوم متمم صحی منحیث دیپارتمنت فارغ ده (لیسانس) در شفاخانه تدریسی علی‌آباد پوهنتون علوم طبی کابل با همکاری انجمن فزیوتراپی افغانستان توسط رئیس پوهنتون علوم طبی کابل و هیئت رهبری این پوهنتون، مقامات وزارت تحصیلات عالی، نمایندگان انجمن فزیوتراپی افغانستان و شماری از داکتران و استادان امروز سه شنبه۲۶ جمادی الاول ۱۴۴۴ طی مراسمی، افتتاح شد.

در مراسم افتتاح، پوهنیار داکتر فضل الرحمن رحمانی رئیس پوهنتون علوم طبی کابل، ضمن اشاره به تاریخچه فزیوتراپی، این بخش را مهم و اشد نیاز برای پوهنتون و جامعه دانسته گفت: « پوهنتون علوم طبی کابل مناسب دانست تا در بخش فزیوتراپی برنامه‌های را روی دست گیرد تا در این نهاد این بخش تا سطح لیسانس تاسیس شود، که الحمدالله امروز پوهنتون به این موفقیت دست یافت و محصلینی‌که به این دیپارتمنت از طریق امتحان کانکور سال ۱۴۰۱ معرفی شدند در سال آینده درس‌های شان به شکل عملی شروع می شود.»

پوهنیار رحمانی از تمام دست اندرکاران و انجمن فزیوتراپی افغانستان که در قسمت ایجاد این بخش همکاری‌های همه جانبه نمودند، ابراز قدردانی کرده و از عموم موسسه‌های هم‌کار خواست تا حمایت شان‌را جهت انکشاف و توسعه بیش‌تر بخش فزیوتراپی ادامه دهند.

در محفل یاد شده، پوهاند دوکتور نجیب الله امرخیل معاون علمی پوهنتون، مسلک فزیوتراپی را در بخش طبابت با اهمیت دانسته و روی بخش‌های وقایوی و تداوی آن صحبت کرده گفت: فزیوتراپی در تمام بخش‌های طبی رول مهم و نقش اساسی را ایفا می کند.

در ادامه برنامه، داکتر عبدالمطلب شینواری رئیس شفاخانه تدریسی علی‌آباد از موسسه‌های هم‌کار که بخش فزیوتراپی را در این شفاخانه ایجاد و تاسیس کردند، اظهار خرسندی کرده و اطمینان داد که جهت انکشاف آن تلاش خواهند کرد؛ و هم‌چنان از مسوولین مربوطه و نهادهای کمک کننده خواست تا در قسمت مهیا ساختن زیربنا و تجهیز کردن هرچه بیش‌تر این بخش توجه جدی به خرچ دهند.

در اخیر برنامه، داکتر رازی خان همدرد معاون انجمن فزیوتراپی افغانستان صحبت کرده گفت: «یکی از اهداف این انجمن که ایجاد بخش فزیوتراپی به سویه لیسانس بود به آن نایل آمدیم تا از این طریق مصدر خدمت به مریضان که نیاز دارند شده باشیم.» داکتر همدرد در ادامه سخنان شان از همکاری‌های بیشتر با این پوهنتون اطمینان داد.

قابل یاد آوری است که ایجاد دیپارتمنت فزیوتراپی با پیشنهاد انجمن فزیوتراپی افغانستان به مقام عالی وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۳۹۸ صورت گرفته بود که بعد از موافقه پوهنتون علوم طبی کابل دیپارتمنت فزیوتراپی توسط وزارت تحصیلات عالی منظور گردیده و افتتاح شد.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۱ - ۱۳:۳۹
Background image

به ‌منظور ارتقای ظرفیت علمی استادان و محقق ها، ورکشاپ آموزشی پروپوزل‌نویسی، روش تحقیق و نوشتن گزارش تحقیقی، در پوهنتون علوم طبی کابل«ابو علی ابن سینا»، برگزار شد.

در این ورکشاپ که به مدت هشت روز می باشد، موضوعات مهم و کاربردی مرتبط با روش تحقیقات علمی و شیوه‌های معیاری نگارش گزارش‌های تحقیقی ارایه می شود. 

قابل یاد آوریست که برگزاری این ورکشاپ. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۹ - ۱۰:۵
Background image

سمینار آموزشی شش‌روزه به هدف ارتقای ظرفیت علمی و مسلکی نرس‌های شفاخانه تدریسی علی‌آباد پوهنتون علوم طبی کابل «ابو علی ابن سینا» با حضور هیأت رهبری شفاخانه و جمعی از اساتید محترم پوهنتون، به‌گونه رسمی آغاز گردید.

این سمینار با درنظرداشت نیازهای آموزشی نرس‌ها راه‌ اندازی شده و شامل موضوعات مهم و کاربردی صحی از جمله کنترول عفونت (IP)، احیای قلبی ـ ریوی پیشرفته (ACLS)، محاسبه دوا و تغذیه، مراقبت از. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۸ - ۱۴:۸
Background image

در یک واقعه نادر، داکتران دیپارتمنت جراحی صدری و قلبی وعایی انیستیتیوت امراض صدری و ‌قلبی وعایی  پوهنتون علوم طبی کابل« ابو علی ابن سینا» موفق به انجام عمل جراحی برداشت تومور قلبی (atrial myxoma) شدند. 

به گفته پوهنیار داکتر احمد فواد وردک متخصص جراحی قلب، بیمار ۵۵ سال عمر داشته و به علت مشکلات تنفسی،ضعیفی و تورم پا ها که از چندین ماه بدین سو به آن مصاب گردیده بود به این انستیتیوت. . .

BACK TO NEWS