محفل بزرگداشت از دهم محرم الحرام و قیام امام حسین ع در وزارت تحصیلات عالی ج . ا . ا!

27 سنبله, 1397

محفل با تلاوت آیات روح بخش کلام الله مجید آغاز گردید. بعدا محترم جلالتمآب قانون پوه محمد سرور دانش معاون دوم مقام ریاست جمهوری روی ابعاد و شخصیت امام حسین ع و فلسفه قیام وی در مقطع از تاریخ سیاسی مسلمانان جهان صحبت مبسوطی داشته و امام حسین ع را به عنوان عضو برجسته ای خاندان اهل بیت و نواسه پیامبر بزرگوار اسلام متعلق به همه مسلمانان و مکتب اسلام قلمداد نمودند.

هم چنان جلالتمآب پوهنمل دوکتور نجیب الله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالی نیز فلسفه قیام امام حسین ع را پاسداری از عزت، شرف و کرامت انسانی، عدالت و اصلاح طلبی پنداشته اضافه نمودند: این قیام به هدف تحقق بخشیدن ارزش های انسانی، اسلامی و آزادی صورت گرفته است.

متعاقبا محترم پوهاند دوکتور شیرین آقا ظریف رییس پوهنتون علوم طبی کابل صحبت نموده علاوه نمودند: دهم ماه محرم هجری قمری یکی از روز های متبرک و مقدس مسلمانان بوده و این روز نزد مسلمانان جهان از اهمیت خاص برخوردار است.

به همین دلیل روز عاشورا را به عنوان روز وحدت مسلمانان نامیده اند، که روز جان نثاری، مردانگی در راه خداوند ج می باشد، وآن روزی است که حضرت امام حسین ع با خون خود نهال اسلام را آبیاری کرد، و برای نسل های آینده اعم از مسلمانان و غیر مسلمانان الگوی جان فدایی و ایثار را بنا نهاد. و تجلیل از این روز را در کشور های اسلامی جهت آشنایی امت اسلام به دروس سیاسی، عقیدتی و فکری قیام امام حسین ع  خیلی مهم و ارزشمند تلقی نمودند.

در ختم صحبت های شان فرا رسیدن عاشورای حسینی و همراهان شان را که یاد آور از رشادت های خانواده پاک رسالت می باشد را به تمام مسلمانان جهان و عاشقان اهل بیت ع تسلیت گفته و از خداوند منان استدعا نمودند تا همه مسلمانان را به سیرت پیامبر، خاندان و اصحابش آرسته سازد.

در محفلیکه بدین مناسبت در تالار وزارت تحصیلات عالی تدویر یافته بود محترم پوهنمل حمید الله فاروقی رییس پوهنتون کابل و مشاور ارشد رییس جمهور در امور تحصیلات عالی، محترم رسول طالب مشاور رییس جمهور در امور اجتماعی و مردمی، معینان محترم وزارت تحصیلات عالی، روسای پوهنتون های دولتی، خصوصی، منسوبین وزارت تحصیلات عالی و پوهنتون ها و عده ای از محصلین پوهنتون ها نیز اشتراک ورزیده بود.

قابل ذکر است در تنظیم محفل تعدادی از محصلین پوهنتون علوم طبی کابل و پوهنتون کابل سهم فعال داشتند که ضمن سپاس از ایشان، محصلین پوهنتون علوم طبی کابل از جانب اداره پوهنتون طبی مورد ستایش قرار خواهند گرفت.